Inskrift - Webbutveckling, webbprogrammering och internetmarknadsföring

Vi ger er:

  • - Kundanpassad webbprogrammering
  • - Sökmotorvänlig webbdesign
  • - Kundanpassad webbutveckling
  • - Internetmarknadsföring
  • - Sökmotoroptimering
  • - Site copy, säljande text
If you don't read Swedish:
Inskrift in EnglishGo to Inskrift International

 
If you don't read Swedish: Inskrift in EnglishGo to Inskrift International

 
Vi ger er: Kundanpassad webbprogrammering, Sökmotorvänlig webbdesign med mera...
 

 

Content Management System (CMS)

Vad är ett CMS?

På svenska blir det "innehållshanteringssystem". Det handlar om möjligheten att redigera webbplatsens innehåll via ett webbgränssnitt, där man slipper HTML-koder, PHP-koder etc. och som alltså kan hanteras utan större förkunskaper. Det görs via en administrationspanel och förutom navigationen, att hitta rätt ställe, är det inte svårare att skriva in text än i ett vanligt mejl.

Ett CMS kan vara ett verktyg för att lyckas med en professionell presentation av ett företag på Internet. En statisk webbsida blir snabbt inaktuell, åtminstone i sina innehållsmässiga detaljer, och att hålla en vanlig statiskt programmerad webbplats uppdaterad kan vara svårt och tidsödande utan tillräckliga förkunskaper.

En webbplats kan vara uppbyggd med olika grader av CMS-verktyg och dessa kan i sin tur vara av olika karaktär. Ett vanligt Open Source system för bloggar t.ex. innehåller WYSIWYG redigerare för att med denna ha möjlighet att styra inte bara textinnehållet utan också utseendet. Detta är inte alltid effektivt och riskerar ge oönskat resultat. I många fall är fast design, det utseendemässiga, och enbart enkel inskriftsmöjlighet av rubriker och textstycken mer effektivt - och därmed mer företagsekonomiskt, i synnerhet som det kräver mindre kunskaper av den som utför ändringarna på webbplatsen. I vissa fall är man mest intresserad av att mata in aktuella data i administrationspanelen, och att allt visas rätt med förformatering av webbsidorna.

Vad kan Inskrift göra?

Inskrift kan ge er ett fullt ut sökmotorvänligt webbsystem med kundanpassade CMS-delar (Content Management System). Vi kan anpassa en administrationspanel till just er verksamhet och vad ni har behov av. Kontakta oss för diskussioner om Er webbplats eller se ViFlex komplett webbsystem med CMS ».

Vi kan givetvis installera något av de Open Source CMS som finns om ni så önskar. För webbutik rekommenderar vi Prestashop (se exempel), det har förutom butiksverktygen också CMS för innehållet.

 


Valid HTML5!
Sitemap  |  Firma Bengt Lundberg, Inskrift - Kungsör  -  Företaget innehar F-skattebevis  -  Copyright by Inskrift  -  Org.nr: 550502-6939  -  Mobil: 073-5502236  -  Kontaktformulär »